-15%
-15%

Bloezen & tunieken

Edward Achour

325,00 276,25
-15%
-15%

Bloezen & tunieken

Edward Achour

395,00 335,75
-15%
-15%

De Edward Achour collectie bij Scalinini

Ontdek de prachtige kleding van Edward Achour bij Scalini. De unieke kleedjes, rokken, bloezen en broeken zien er stuk voor stuk geweldig chique uit. Of wat dacht je van de mantels, sjaals en sieraden van deze Franse top ontwerper? Bekijk alle artikelen in de online shop van Scalini of bezoek onze winkel in Torhout.

Hoe Edward Achour ooit begon…

Edward Achour is geboren in 1970 in Nice en is een autodidactische Franse ontwerper met een indrukwekkende carrière. Al op 16-jarige leeftijd ontwikkelde hij een passie voor het ontwerpen van kleding. Hij was geïnteresseerd in haute couture, bouwde zijn portfolio op en reisde vaak naar Parijs, waar hij zijn schetsen verkocht aan grote couturiers als Yves Saint Laurent of Guy Laroche. In 1986 besloot hij een beroep uit te oefenen waarvan hij hield en begon te werken bij Burberry, waar hij al snel de aandacht trok van de vrouw van de eigenaar. Vijf jaar lang reisde Edward heen en weer tussen Londen en Parijs om de etalagekleding voor het merk te maken. In 1991 voegde hij Margarita Ley's artistiek management bij Escada als ontwerper.

Na zijn werk bij Escada heeft hij een grondige kennis van de basisprincipes van design en heeft ervaring opgedaan die hij nog steeds van onschatbare waarde acht. Edward Achour keert terug naar Burberry als ervaren ontwerper en is nu verantwoordelijk voor het imago van het merk. Tegelijkertijd ontwierp hij in 1994 zijn eerste collectie en opende hij een winkel aan de Place de la Madeleine in Parijs. Deze eerste collectie werd enthousiast ontvangen door klanten die zijn savoir faire en aandacht voor detail in zijn creaties bewonderden. In zeer korte tijd heeft de ontwerper naam gemaakt in de mode-industrie dankzij zijn scherpe gevoel voor detail en talent.Prominente ondersteuning

Tijdens een bezoek aan Givenchy Hotel in Palm Springs, ontmoet Edward Achour Rose Narva, de vrouw van Admiraal Bill Narva, de officiële Witte Huisarts. Deze bijeenkomst heeft de carrière van de ontwerper voorgoed veranderd. Narva neemt het wonderkind onder haar hoede en noemt hem de “schoonheidsspecialiste van de vrouw”. Zij helpt hem zijn merk te vestigen en introduceert hem in de mode industrie. Narva introduceert de jonge ontwerper bij Merv Griffin, eigenaar van de Hilton Group, die zijn carrière een grote impuls geeft – het begin van een grote carrière. Sterren als Elizabeth Taylor, Elizabeth Hurley en Bo Derek zweren bij Edward Achour's ontwerpen.

Erward Achour mode: Een symbiose van humor en luxe

Edward Achour staat bekend om zijn perfect passende jassen die savoir faire en aandacht voor detail combineren. Voor zijn collecties haalt Achour zijn inspiratie uit kleine details die zijn aandacht trekken. Hij is altijd op zoek naar iets nieuws en is geïnspireerd door wat hij op straat ziet. Strikte contouren worden slim onderbroken door kleine details, Achour houdt ervan om elegantie en plezier te combineren. Ontdek de kleding van het Franse label online bij Scalini of in onze winkel.