Ontdek Vanessa Bruno bij Scalini

Het merk Vanessa Bruno werd opgericht in 1992. De modeontwerpster creëert collecties in een stedelijke en toch poëtische stijl, geïnspireerd op het einde van de jaren zestig met zijn exotisme en futurisme. Ze ontwerpt tassencollecties die deels in de zachtheid van natuurlijke en poederachtige tinten worden gehouden en deels met modellen komen die levendige en uitdagende blikvangers zijn. Materiaalmixen, garnituren, borduurwerk en kralen geven de accessoires een chique en bohemienachtige uitstraling. Als je op zoek bent naar een designer kleding, dan heeft Vanessa Bruno’s nieuwe collectie jurken, kleedjes, broeken en blazers zeker iets voor je in petto.

Hoe Vanessa Bruno begon…

In 1996 richtte Vanessa Bruno haar gelijknamige merk op en in 1998, het jaar waarin ze haar beroemde tassen lanceerde, opende ze haar echte boetiek in Parijs. Haar bohemienachtige stijl sloeg aan bij het publiek en al in het begin van de jaren 2000 werd haar merk overal geassocieerd met Parijse casual chic. In 2011 ontwierp ze een samenwerking met La Redoute voordat ze samen met het merk Biotherm het parfum “L’eau” lanceerde. Vanessa Bruno groeide op met de modewereld, haar moeder was model en haar vader werkte bij Cacharel. Op 15-jarige leeftijd verhuisde ze zelfs naar Canada om een carrière als model te beginnen. Maar ze was meer geïnteresseerd in modeontwerp. Toen ze terugkeerde naar Parijs, studeerde de jonge modeontwerpster bij Michel Klein, Dorothée Bis en Daniel Hechter. In 1996 besluit ze op eigen benen te staan en richt ze haar eigen merk met dezelfde naam op.

De stijl van Vanessa Bruno…

De Franse ontwerper is de lieveling van internationale sterren en modefans. Vanessa Bruno heeft zich al lang gevestigd in de chique Parijse designgemeenschap sinds de catwalk shows met de met paletten geborduurde tassen. Met haar unieke cultstijl geeft Vanessa Buno elke drager van haar merk een aura van bohemien, elegantie en puur gestructureerde hippie chique, en creëert ze een storm van enthousiasme bij trouwe fans. Speels, brutaal en opwindend elegant… Van top tot teen “frans chic” met de kleding van Vanessa Bruno!