RED Valentino kleding

RED Valentino, een kledinglijn voor jonge, stedelijke mensen, richt zich op het toepassen van de essentiële Valentino geest op de street style van de jeugd in de stad. De naam ‘RED” van deze jongste zusterlijn staat voor Romantic Eccentric Dress. Het werd opgericht in 2003 en combineert de geest van Valentino met moderne en edgy elementen. Het delicate en fijne vakmanschap dat in de jurken en kleding is verwerkt, maakt van elk stuk een kunstwerk. In elke collectie levert Pierrepaolo Piccioli zijn fabel voor elegante en romantische modellen geïnspireerd door verschillende culturen en eeuwen.

Over RED Valentino

Valentino staat voor vakmanschap, luxe en vrouwelijke schoonheid. Sinds zijn debuut in 1959 creëerde Valentino Garavani handgemaakte kledingstukken met luxe materialen, veel aandacht, oog voor detail en tijdloze schoonheid. Met Elizabeth Taylor, Sophia Loren, Audrey Hepburn en Jacqueline Kennedy Onassis kreeg Valentino in de jaren '60 en '70 de steun van enkele van de belangrijkste stijliconen. Zijn unieke mode weerspiegelt de geest van zijn Italiaanse roots en de elegantie van de Parijse vrouwen. In Parijs studeerde hij aan de Chambre Syndicale de la Haute Couture. Beroemd om het creëren van de kenmerkende kleur “Valentino Red”, leidde Valentino Garavani het alta moda huis tot 2007. Daarna namen Maria Grazia Chiuri (nu in Dior) en Pierpaolo Piccioli de creatieve afdeling over.

De stijl van RED Valentino

Zoals de naam al zegt, richt het merk zich vooral op romantische en excentrieke jurken met een zeer sterke identiteit. Jurken zijn voor veel vrouwen favoriete modestukken om te dragen en te verzamelen. Je kunt ze vinden in allerlei kleuren, vormen en materialen. RED Valentino's jurken belichamen moderne Italiaanse glamour. Elke collectie bestaat uit tule, kant, borduurwerk en bloemenprints. Gedreven door jeugd, rebellie en non-conformiteit is RED Valentino de creatieve zusterlijn van het iconische Italiaanse modehuis Valentino. RED staat voor Romantic Eccentric Dress en je kunt vrouwelijkheid en ongegeneerde glamour verwachten van het begeerde label.

RED Valentino en de accessoire lijn RED (V) is geboren in 2003 en ze streven er beide naar om high en low, street style en couture te combineren, voor een look die inventief mixt en past. Het RED Valentino meisje is spontaan, multicultureel en origineel. Bekijk nu het brede assortiment aan RED Valentino kleding en kies voor een excentrieke en stijlvolle look.