Wolford

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Wolford bij Scalini

Wolford is een fabrikant van textiel van topklasse gericht op panty’s, bodysuits en ondergoed, evenals accessoires. Wolford’s hoofdkantoor ligt in Bregenz aan het Bodenmeer in Oostenrijk. Wolford heeft 16 dochterondernemingen en verkoopt zijn producten in ongeveer. 60 landen via meer dan 270 eigen en door partners bediende detailhandels, 3.000 handelspartners en online. Het bedrijf staat bekend om zijn naadloze producten maar ook om de samenwerking met fotografen als Helmut Newton, Howard Schatz, Jean Baptiste Mondino en Rankin.

De geschiedenis van Wolford

In 1949 in Bregenz aan het Bodenmeer, een stad met een echt textielerfgoed, stichtten de industrieel Reinhold Wolff uit Vorarlberg en de retail ondernemer Walter Palmers uit Wenen een bedrijf genaamd Wolff & Co KG, gericht op de productie van kousen voor vrouwen gemaakt van echte en kunstmatige zijde. Ze pasten op maat gemaakte machines speciaal aan voor hun eigen doeleinden en verwerkten voor het eerst polyamidevezel in kousen.

Het volgende jaar werd het merk Wolford officieel geregistreerd. De merknaam is een afleiding van de naam van de oprichter Reinhold Wolff en de stad Oxford. De internationale uitbreiding begon in de jaren 1970. In 1988 voerde het bedrijf een strategische heroriëntering uit en positioneerde het zijn producten in het luxesegment, dat tot op heden doorgaat en nog steeds wordt uitgebreid.

Exclusieve kwaliteit van Wolford

Op 14 februari 1995 ging Wolford naar het publiek met het zogenaamde “Lady Share” in Wenen en Parijs. Het bedrijf heeft in de loop der jaren zijn sporen verdiend, voornamelijk dankzij de nieuwe naadloze producten, bijvoorbeeld panty’s en bodysuits, evenals samenwerkingen met ontwerpers zoals Karl Lagerfeld, Emilio Pucci, Zac Posen, Kenzo, Valentino en Vivienne Westwood. Verder werken ze samen met een grote verscheidenheid aan beroemdheden zoals Kim Kardashian, Lady Gaga en Katy Perry. Vrouwen die houden van een dynamische en moderne kleding zitten goed bij Wolford. Ze doen er alles aan om elke vrouw continu te inspireren, te beginnen met het ontwerpen van de unieke producten, en een speciaal eindresultaat in de winkels te garanderen.