Max Mara Weekend

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Max Mara Weekend bij Scalini

Weekend Max Mara staat voor de lifestyle-lijn van Max Mara Group. De collectie omvat alle categorieën kledingstukken en accessoires met een all-inclusive selectie. Nog steeds beïnvloed door het originele DNA van sportkleding, is het voorzien van linnen, katoen, kasjmier, wol en tweed, geverfde stoffen, patronen en prints, terwijl de pasvormen constant worden bijgewerkt. Het kenmerkende detail dat de lijn uit elkaar haalt en symbool staat voor het idee van lichtheid en vrijheid, is een kleine vlinder die op de kledingstukken is geprint of geborduurd.

De collectie wordt gedistribueerd in meer dan 160 winkels met één merk en toonaangevende warenhuizen over de hele wereld. De Weekend vrouw heeft een persoonlijke en een precieze stijl: casual, praktisch en country-chic. De Weekend vrouw is echt, dynamisch en actief. De collectie bereikt een breed scala aan klanten van alle leeftijden. De Weekend vrouw kan een werkende vrouw, een moeder, een student zijn. Ze reist graag, hetzij voor zaken of voor vakanties, bezoekt nieuwe en exotische plaatsen en komt in contact met nieuwe culturen en nieuwe mensen. Als ze reist, houdt ze ervan om met comfortabele items gekleed te zijn, maar altijd chique en in harmonie met haar stijl en essentie.

De ontwerper achter het merk

Achille Maramotti werd geboren op 7 januari 1927 in Reggio Emilia in Italië. Maramotti volgde een opleiding in Rome en behaalde een graad in de rechten aan de Universiteit van Parma. Volgens Forbes Rich List van 2005 was Maramotti een van s ‘werelds rijkste mannen met een vermogen van US $ 2,1 miljard. Hij was een groot beschermer van de kunsten, met een grote liefde voor de expressionisten, en was ook een grote investeerder in Italiaanse banken. Hij stierf in Albinea, Italië, 12 januari 2005. Maramotti’s twee zonen en dochter, Luigi, Ignazio en Ludovica, volgden hem in het bedrijf. Luigi Maramotti is nu de voorzitter van het bedrijf. Na zijn dood werd, volgens de wil van Maramotti, een grote en belangrijke verzameling hedendaagse kunst uit Europa en Amerika voor het publiek toegankelijk gemaakt.

Klik hier en bekijk de volledige Max Mara collectie