Velvet t-shirts, bomber jackets, plateauzolen, chokers: alles wat in de nineties ‘in’ was vind je vandaag opnieuw in de winkels. Op de een of andere manier worden trends gerecycled maar met een paar kleine aanpassingen. Waarom komen sommige trends terug en andere helemaal niet?

De echte verklaring waarom zaken terug in de mode komen, ligt aan het feit dat designers naar het verleden om inspiratie uit te halen. Dat is logisch. Ze gaan na wat er wel of niet werkte, voegen hun eigen twist er aan toe en voila: een nieuwe modetrend ziet het licht. Neem nu bijvoorbeeld plateauzolen. Zet ze onder een paar hippe sneakers met toffe kleuren en ze worden enorm populair.  

Wat wel wat niet?

Trends waar ‘gewone’ mensen niet mee wegkomen, zullen niet meer doorbreken. Kledingstukken moeten flatterend en comfortabel zijn. Op de catwalk zie je natuurlijk modellen met torenhoge hakken, maar er is een reden waarom enkelbotjes al jaren in zijn. Ze zijn gemakkelijk en staan elke vrouw of het nu met een geborduurde bloemenprint is of stoere studs.

Hoe blijf je in de mode?

Investeer in simpele basisstukken! Met een leuke zwarte jurk of klassieke blouse kan je nooit fout gaan. De sleutel tot succes ligt hem in het kiezen van de juiste accessoires. Vul je outfit vandaag aan met een choker, morgen met een bomber jacket en wie weet wat het overmorgen zal zijn.

In onze winkel vind je steeds de laatste modetrends. Zien we je snel voor een namiddag shopplezier?